Skvatmand af Gunnar Langemark
Bøger - Selvoptaget

Kommende bøger

I anledning af Verdens bogdag vil jeg lige ‘jinxe’ mine kommende bøger: ‘Håndbog i dårlige undskyldninger’ og derefter ved jeg ikke? Måske ‘Bedøvet – de fem livsbedrag’ om menneskelivet i dag.
Jeg lavede lige en lille ‘æresplads’ i en reol, hvor jeg stillede de bøger jeg har bidraget til og skrevet ved siden af hinanden. Det er ikke imponerende. Der er to bøger jeg har skrevet de sidste 3 år. Før det bidrog jeg til et par bøger, redigerede nogle ‘pamfletter’ og så illustrerede jeg og medudgav en digtsamling af min ven – dengang vi var unge og håbefulde.

Barndommens bøger

Jeg har altid elsket bøger. Jeg er vokset op i et boghjem. Min mor skrev bøger; en science fiction novellesamling og en række børnebøger. Hun var forfatter i min barndom. Der var mange bogreoler og hun sørgede for, at vi unger blev kørt til børnebiblioteket på Strandvejen i Hellerup mindst en gang om måneden – så længe huset rådede over to biler.

Siden gik vi selv ned på biblioteket i Vangede, hvor jeg kom mindst en gang om ugen. Som større knægt lærte jeg at bruge kartotekerne og jeg besøgte selv både biblioteket i Vangede og hovedbiblioteket. I gymnasiet begyndte jeg at søge til Gladsaxe hovedbibliotek som var mere moderne indstillet og til hovedbiblioteket i Lyngby som også var velassorteret med tidsskrifter.
Dengang var tidsskrifter vigtige fordi de var kilden til viden der (endnu) ikke var passende på bogform. Mine forældre holdt mellem 5 og 10 tidsskrifter foruden mindst én avis. Det voksede jeg op med. Jeg lånte tidsskrifter i årgange på biblioteket. Det var fiskeblade, astronomiblade, motorblade og så videre.

Bøger på vej

Nå, men tilbage til bøgerne. Det er ‘bogdag’. Jeg har lige lavet aftale med min redaktør og forlægger Thomas Vilhelm. Vi skal snakke bog.

Jeg har jo en række bøger, som er halvskrevne og en anden række, som er idéer. Jeg har en halvskrevet bog der hedder ‘Håndbog i dårlige undskyldninger’. Den skal videre frem ad banen – men den kræver bedre markedsføring. Måske denne platform kan være med til at berede vejen for det?

Den næste bog jeg så småt har ‘lagt kølen’ til er en bog jeg vil kalde ‘Bedøvet. De fem livsbedrag’. Den handler om hvordan vi bedøves og bedrages på alle planer: Uddannelsessystemet, Arbejdsmarkedet, Politik, Velfærdssamfund og Kultur og fritid. Den glæder jeg mig til at skrive på. Den samler en hel del af det jeg har skrevet og en hel del af det jeg har/havde planlagt at skrive.

Det er det ‘kyniske’ samfund – hvor ‘det tilsyneladende’ erstatter ‘det egentlige’.
Vi har ’tilsyneladende’ et demokrati, som vedligeholder det der ’tilsyneladende’ er et velfærdssamfund med sundhed og social sikkerhed, et uddannelsessystem, som ’tilsyneladende’ skaber mennesker med dannelse, som ‘fungerer’ på arbejdsmarkedet – men uden at trives og som har en fritid med en masse aktiviteter, som ’tilsyneladende’ er meningsfulde, men meget ofte blot er ‘tomme kalorier’.

For at det bliver til noget


Ellers har jeg jo to børne/ungdoms-bøger i skuffen, som burde skrives færdig og ‘den store europæiske årtusindskifteroman’, som i øvrigt trænger til at blive skrevet helt om ovenpå mine nyere livserfaringer.

Men alt det lader sig jo kun gøre, hvis man rent faktisk gør noget hver eneste dag. Og det bliver unægtelig lidt nemmere hvis der er en plan.
Og det bliver mere realistisk, hvis der er nogen omkring én til at bakke op om det.
Men lad mig ikke jinxe det hele. Det er planer for det næste årti.

Og derfor dette site, denne blog og en ny stil og ny retning i mit liv.
Og det vil udgå herfra, komme på facebooksiden og deles flere steder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *